Смачні десерти.

index
Моя сім"я
Торт "Зебра" 
Торт "Міністерський"
Торт "Спартак"
Медовий торт
Штучний мед
Вівсяні кульки
Шоколадні цукерки "Трюфелі"
Морозиво ванільне
Введите слово или предложение 
на русском или английском языке:


© "Арсеналъ". Все права защищены.


ЗмістТорт "Зебра"

Поставити дві мисочки, в кожну покласти по два яйця і добре іх розтерти. В одну мисочку всипати столову ложку какао, в другу - столову ложку борошна. У кожну мисочку додати ще по половині чайної ложечки соди, погашеної оцтом, і по три чверті склянки цукру (я кладу - пів склянки). Порівну влити по півбанки майонезу і по п"ять чайних ложечок сметани. Старанно розмішати і всипати в кожну мисочку по склянці борошна. Сковороду змастити олією, присипати борошном; викласти на неї дві столових ложки білого тіста, на нього - дві столових ложки темного - і так повторити кілька разів. Коли спечені коржі охолонуть, змастіть їх глазур"ю. Приготування глазурі: п"ять столових ложок цукру розчинити в п"яти столових ложках молока, поставити на маленький вогонь і варити десять хвилин. Додати 50 г вершкового масла й гарячою сумішшю залити торт.

ЗмістТорт "Міністерський"
Продукти на один корж - 100 г сметани, 1 яйце, 100 г муки, 100 г цукру(я кладу - 75 г), пів-чайної ложки соди, погашеної оцтом. В кожен з чотирьох  коржів додати: в перший - 1 стакан січених горіхів, в другий - 1 стакан ізюму(влітку - вишень без кісточок), в третій - 2 столових ложки какао, в четвертий - 2 столових ложки маку. Сковороду змастити олією, випікати на середньому вогні. Коржі змастити будь-яким кремом. Наприклад, банановим: збивається пачка польського маргарина, 200 г цукрової пудри і один банан.

ЗмістТорт Спартак
Тісто: 6 столових ложок кип"яченого молока, дві столових ложки меду, 150 г цукру, 50 г масла, 1 жовток, 2 столових ложки какао, 1 чайну ложку соди. Все поварити 5 хвилин на водяній бані і дати остигнути. Додати 400 г муки, Замісити і розділити тісто на 4 частини. Випікати коржі на середньому вогні 7-10 хв.
Крем: 2 стакани молока, 7 чайних ложок муки, 2 жовтки, 250 гр цукру - помішуючи заварити до густини. Коли охолоне додати 350г масла(я кладу - 250 г польського маргарина) і добре збити.
Перемастити коржі усім кремом та поставити на  ніч у холодильник. В крем можна додати ванільний цукор, або дві ложки будь-якого лікеру, або половину банана.

ЗмістМедовий торт
Тісто: 2 яйця, 1 склянка цукру, 2 столових ложки меду, 2 столових ложки сметани, 2 столових ложки масла, 1 чайна ложка соди. Все поставити на водяну баню, постійно помішуючи, поки не почне пінитись, охолодити і додати 2 склянки муки, повинно вийти 6 коржів (інший варіант - дати трохи менше муки і вилити тісто у форму, змащену олією).
Крем: 200 г масла, 1 банка вареного згущеного молока, ванільний цукор, 1 столова ложка лікеру, 1 столова ложка лимонного соку - все збити.

ЗмістШтучний мед
Висипати на товсту чавунну сковорідку склянку цукру і смажити його до світло-коричневого кольору, потім залити водою (щоб вода тільки покрила) і додати кілька крапель  розведеної лимонної кислоти. Після того, як цукор розчиниться, злити в склянку і вживати до тіста.

ЗмістВівсяні кульки
Склянку пластівців (вівсяних, пшеничних, ячмінних, або манноі крупи чи мелених сухарів) змішати з кількома столовими ложками цукру, какао та сухого молока. Додати трохи води та пів-пачки масла.Усе перемішати, скачати кульки, обкачати в сухарях і поставити на холод. Сухе молоко та воду можна замінити кип"яченим молоком, а какао - звареною кавою, або кавовим напієм "Кубань". Якщо додати  більше молока та менше масла, то вийде каша, яку діти їдять з великим задоволенням (деякі діти не люблять традиційних каш). В цьому випадку ставити її в холодильник не треба.

ЗмістШоколадні цукерки "Трюфелі"
500 гр сухого молока, 200 гр маргарина, третина склянки молока, склянка цукру, три ложки какао і одна вафля.
Розтопіть маргарин в кастрюльці, змішайте його з молоком, цукром та какао-порошком, розігрійте, та не до кипіння, увесь час помішуючи. Остудіть отриману суміш, потім насипте в неї  сухе молоко. З того "тіста", яке ви отримали, скатайте невеликі кульки, обваляйте кожну в подрібненій вафлі - і ваші цукерки готові. Перед подачею на стіл потримайте їх в холодильнику.
 

ЗмістМорозиво ванільне
125 г молока, 2,5 г ваніліну, 3 чайних ложки без верху цукру, чайна ложка з верхом крохмалю, пів яєчного жовтка (можна і без нього). У половині молока розчинити ванілін та цукор і закип"ятити. Крохмаль розмішати в решті молока і, помішуючи влити його у киплячу масу. Жовтки розтерти (можна додати трохи цукру) і поступово влити у ще гаряче молоко. Коли прохолоне, поставити в морозильник, але не більше, як на кілька годин. Якщо воно переморозиться, то буде не дуже приємним на смак. Так само не можна надовго залишати його після того, як дістали з морозильника.
 
 
 

Зміст Email comments to Tetiana Kovalchuk 
© Ковальчук Татьяна, 2000-2009
mailto: tetiana@narod.ru
 
 |  Home  |  WEB-design  | My Family   | My city L'viv | Links  |  Guest Book  | Mail  | Index |

 

Hosted by uCoz