Торт
"Зебра"
Поставити дві мисочки, в кожну покласти по два яйця і добре іх розтерти.
В одну мисочку всипати столову ложку какао, в другу - столову ложку борошна.
У кожну мисочку додати ще по половині чайної ложечки соди, погашеної оцтом,
і по три чверті склянки цукру (я кладу - пів склянки). Порівну влити по
півбанки майонезу і по п"ять чайних ложечок сметани. Старанно розмішати
і всипати в кожну мисочку по склянці борошна. Сковороду змастити олією,
присипати борошном; викласти на неї дві столових ложки білого тіста, на
нього - дві столових ложки темного - і так повторити кілька разів. Коли
спечені коржі охолонуть, змастіть їх глазур"ю. Приготування глазурі: п"ять
столових ложок цукру розчинити в п"яти столових ложках молока, поставити
на маленький вогонь і варити десять хвилин. Додати 50 г вершкового масла
й гарячою сумішшю залити торт.
Торт
"Міністерський"
Продукти на один корж - 100 г сметани, 1 яйце, 100 г муки, 100 г цукру(я
кладу - 75 г), пів-чайної ложки соди, погашеної оцтом. В кожен з чотирьох
коржів додати: в перший - 1 стакан січених горіхів, в другий - 1 стакан
ізюму(влітку - вишень без кісточок), в третій - 2 столових ложки какао,
в четвертий - 2 столових ложки маку. Сковороду змастити олією, випікати
на середньому вогні. Коржі змастити будь-яким кремом. Наприклад, банановим:
збивається пачка польського маргарина, 200 г цукрової пудри і один банан.
Торт
Спартак
Тісто: 6 столових ложок кип"яченого молока, дві столових ложки меду,
150 г цукру, 50 г масла, 1 жовток, 2 столових ложки какао, 1 чайну ложку
соди. Все поварити 5 хвилин на водяній бані і дати остигнути. Додати 400
г муки, Замісити і розділити тісто на 4 частини. Випікати коржі на середньому
вогні 7-10 хв.
Крем: 2 стакани молока, 7 чайних ложок муки, 2 жовтки, 250 гр цукру
- помішуючи заварити до густини. Коли охолоне додати 350г масла(я кладу
- 250 г польського маргарина) і добре збити.
Перемастити коржі усім кремом та поставити на ніч у холодильник.
В крем можна додати ванільний цукор, або дві ложки будь-якого лікеру, або
половину банана.
Медовий
торт
Тісто: 2 яйця, 1 склянка цукру, 2 столових ложки меду, 2 столових ложки
сметани, 2 столових ложки масла, 1 чайна ложка соди. Все поставити на водяну
баню, постійно помішуючи, поки не почне пінитись, охолодити і додати 2
склянки муки, повинно вийти 6 коржів (інший варіант - дати трохи менше
муки і вилити тісто у форму, змащену олією).
Крем: 200 г масла, 1 банка вареного згущеного молока, ванільний цукор,
1 столова ложка лікеру, 1 столова ложка лимонного соку - все збити.
Штучний
мед
Висипати на товсту чавунну сковорідку склянку цукру і смажити його
до світло-коричневого кольору, потім залити водою (щоб вода тільки покрила)
і додати кілька крапель розведеної лимонної кислоти. Після того,
як цукор розчиниться, злити в склянку і вживати до тіста.
Вівсяні
кульки
Склянку пластівців (вівсяних, пшеничних, ячмінних, або манноі крупи
чи мелених сухарів) змішати з кількома столовими ложками цукру, какао та
сухого молока. Додати трохи води та пів-пачки масла.Усе перемішати, скачати
кульки, обкачати в сухарях і поставити на холод. Сухе молоко та воду можна
замінити кип"яченим молоком, а какао - звареною кавою, або кавовим напієм
"Кубань". Якщо додати більше молока та менше масла, то вийде каша,
яку діти їдять з великим задоволенням (деякі діти не люблять традиційних
каш). В цьому випадку ставити її в холодильник не треба.
Шоколадні
цукерки "Трюфелі"
500 гр сухого молока, 200 гр маргарина, третина склянки молока, склянка
цукру, три ложки какао і одна вафля.
Розтопіть маргарин в кастрюльці, змішайте його з молоком, цукром та
какао-порошком, розігрійте, та не до кипіння, увесь час помішуючи. Остудіть
отриману суміш, потім насипте в неї сухе молоко. З того "тіста",
яке ви отримали, скатайте невеликі кульки, обваляйте кожну в подрібненій
вафлі - і ваші цукерки готові. Перед подачею на стіл потримайте їх в холодильнику.
Морозиво
ванільне
125 г молока, 2,5 г ваніліну, 3 чайних ложки без верху цукру, чайна
ложка з верхом крохмалю, пів яєчного жовтка (можна і без нього). У половині
молока розчинити ванілін та цукор і закип"ятити. Крохмаль розмішати в решті
молока і, помішуючи влити його у киплячу масу. Жовтки розтерти (можна додати
трохи цукру) і поступово влити у ще гаряче молоко. Коли прохолоне, поставити
в морозильник, але не більше, як на кілька годин. Якщо воно переморозиться,
то буде не дуже приємним на смак. Так само не можна надовго залишати його
після того, як дістали з морозильника.
|