Для того, щоб спекти хліб та зварити квас попередньо підготовлю
дріжджі. Звичайно, свіжі дріжджі - найкращі, але кожен день бігати на базар
неможливо. Отже, пачку дріжджів - 1 кг - розрізаю на 32 частини (приблизно
30 г), кожну частинку загортаю в окремий шматок поліетилену, складаю усе
в поліетиленовий пакет і кладу в морозильник. Там дріжджі можуть зберігатись
до одного місяця. Витягаю один шматок безпосередньо перед приготуванням,
оскільки, якщо вони розморозяться, то потечуть. (Перед тим, як загортати,
варто перерізати кожен шматок навпіл, оскільки заморожені дріжджі важко
точно відрізати).
Борошно для хліба підходить будь-якого сорту. Для батонів -
краще брати
борошно вищого , чи першого сорту.
А тепер - рецепти приготування хліба та хлібного
квасу.
Є багато рецептів приготування, але мої рецепти найдешевші.
|